Pentru a alege cei mai confortabili pantofi pentru picioare nu este la fel de dificil cum pare la prima vedere. Principalul lucru este să cunoașteți cu exactitate parametrii piciorului și să luați în considerare caracteristicile produselor unui producător. Pantofii poat coincide dimensiune în dimensiune, dimensiuni mai mici sau mai mari. Aceste diferențe se datorează faptului că fiecare producător își aplică sistemul atunci când determină dimensiunea pantofilor. În majoritatea cazurilor, se utilizează grile de dimensiuni internaționale: europene (UE sau ISO), americane (USA), Britanice (UK).

Există patru sisteme principale de măsurare a încălțămintei:

1. American este practic un analog al sistemului englez, dar puțin diferit de acesta. Numerotarea dimensiunilor pantofului trece prin 1 \ 3 inci.

2. Engleză - sistemul măsoară nu lungimea piciorului, ci lungimea tălpii. Dimensiunea este determinată în inci: 4; 4,5; 5 ...

Diferențele dintre europene și americane sunt că un centimetru este folosit ca unitate de măsură, nu ca milimetru sau centimetru. Pasul minim este de 1 \ 3 inch sau 8.5 mm.

3. European-nu se măsoară lungimea piciorului,ci lungimea tălpii. Din acest motiv, dimensiunea, spre deosebire de ISO, este puțin mai mare. Unitatea de măsură se numește Pin și este egală cu 2 \ 3 centimetri. Dimensiune în știfturi (1 pin = 6,67 mm): 37; 38; 39 …

4. ISO 3355-77-măsurarea lungimii piciorului se face de la începutul călcâiului până la punctul extrem al degetului mare. Dimensiunea pantofului este considerată în milimetri, dar cel mai adesea, pentru comoditate, dimensiunea este indicată în centimetri.

Având în vedere acest lucru, sunt create tabelele corespunzătoare de potrivire a dimensiunilor pantofilor.

https://www.pikolinos.com/df-en/guiatallas / aici sunt introduse aceste tabele

Trebuie luat în considerare faptul că datele din tabelele de potrivire a dimensiunilor sunt aproximative și calculate prin formule de standarde. Deoarece sistemele de dimensionare nu sunt standardizate, producătorii folosesc diferite formule de calcul pentru dimensiunile corespunzătoare și, ca urmare, datele tabelului pot varia.

Cum să determini dimensiunea încălțamintei pe lungimea piciorului?

Pentru a determina dimensiunea încălțămintei de-a lungul piciorului, este necesar ca aceste tabele să coreleze valorile corespunzătoare într-un rând, respectând regulile simple:

Atunci când cumpărați, trebuie să luați în considerare producătorul, deoarece gama de dimensiuni pentru Europa, țările CSI și SUA este diferită. Marci de plasă dimensionale pot varia ușor chiar și într-un singur sistem, deci vă recomandăm să încercați întotdeauna pantofii înainte de cumpărare.

Atunci când măsurați lungimea picioarelor, trebuie să alegeți cea mai mare valoare (dimensiunile picioarelor pot varia ușor, este normal). Lungimea branțului va fi cel mai adesea mai mare decât lungimea piciorului cu 0,5-1,5 cm. Această diferență se numește "flux funcțional" și permite piciorului să simtă confortabil în pantofi.

Piciorul în timpul vieții se poate schimba. Acest lucru explică faptul că perechea anterior selectată incorect freacă sau se dovedește a fi inutil de liberă. De aceea, se recomandă măsurarea de fiecare dată înainte de a alege o nouă pereche de pantofi sau pantofi.

Cum să aflu lungimea piciorului?

Lungimea piciorului poate fi determinată în două moduri.Pentru prima metodă, aveți nevoie de un branț din cea mai confortabilă pereche, care este potrivită. Cu o riglă, lungimea acesteia trebuie măsurată de la început până la sfârșit. În acest caz, trebuie luat în considerare faptul că branțurile sunt diferite și dacă au o îndoire, atunci trebuie să măsurați doar partea înainte de îndoire. A doua metodă este determinarea mărimii picioarelor.

Cum să determinați mărimea picioarelor?

Pentru a efectua măsurători, aveți nevoie de o foaie de hârtie, o riglă, un creion bine ascuțit sau o tijă rigidă. Pentru a măsura corect lungimea piciorului, va trebui să urmați acești pași:

Măsurătorile se fac pe o suprafață plană și solidă.

Dacă se calculează dimensiunea pentru pantofi de vară, piciorul ar trebui să fie în șosete subțiri x/b sau în ciorapi subțiri goi, pentru iarnă — într-un ciorap gros.

Măsurile de bază sunt îndepărtate pentru piciorul drept și stâng într-o poziție în picioare. Picioarele trebuie să fie poziționate pe lățimea umărului, greutatea corporală fiind distribuită uniform pe ambele picioare.

Desenați conturul piciorului din toate părțile. Creionul, fie o tijă subțire tare în timpul îndepărtării conturului, este întotdeauna așezată perpendicular pe suprafață și presată strâns, fără senzații dureroase, pe picior.

Începutul conturului se duce pe partea laterală a călcâiului, trecând continuu, cu o singură linie, fără rupturi și suprapuneri, prin călcâiul călcâiului urmând în mod constant la al treilea deget. Și pe cealaltă parte a piciorului, din același loc - pe partea laterală a călcâiului, o linie continuă spre al treilea deget. Se pare că locurile de rupere sunt situate în locuri minore: pe partea laterală a călcâiului și în zona celui de-al treilea sau al patrulea deget.

utilizați rigla pentru a încheia amprenta rezultată într-un dreptunghi;

lungimea sa va fi lungimea piciorului, deși se recomandă să se faceți o corecție a grosimii liniei și să scadeți din valoarea rezultată 3-4 mm.

În plus față de lungimea piciorului, pentru o selecție mai corectă a pantofilori, este necesar să se măsoare următorii parametri:

Circumferința în cea mai largă parte a piciorului prin fasciculele interioare și exterioare. Acest parametru este necesar pentru calcularea plenitudinii, adică a dimensiunii transversale. Este plinătatea care vă permite să determinați dacă perechea aleasă va fi confortabilă sau va atârna și va roade piciorul sau îl va stoarce și piciorul va fi rănit. Circumferința este determinată prin utilizarea unui instrument specializat sau prin măsurarea unei panglici de un centimetru. Măsurarea se efectuează în poziția din picioare și în cel mai larg loc în fața degetelor.

Circumferința tibiei, adică prin locul îngust al piciorului (glezna).

Circumferința într-un loc larg și înălțimea tibiei. Acești parametri sunt necesari pentru selectarea corectă a încălțămintei înalte(cizme). Măsurătorile sunt, de asemenea, efectuate cu o bandă de un centimetru.

Pentru îndeplinirea corectă a tuturor măsurătorilor la domiciliu, este necesară o asistență terța. În cazul în care există întrebări cu privire la îndeplinirea măsurătorilor, a altor dificultăți asociate, sau în dubiu cu privire la fiabilitatea dimensiunilor scoase, contactați managerii noștri și vă vor oferi o consultare calificată sau vor efectua măsurătorile corespunzătoare folosind un instrument profesional.

Măsurătorile primite trebuie furnizate managerilor noștri. Aceste date pot fi utilizate pentru selectarea corectă a plăcuțelor, ținând cont de caracteristicile anatomice ale picioarelor dvs., precum și pentru a personaliza individual modelele recomandate.