În timpul purtării, pantofii sunt în mod constant afectați de apă, murdărie, abraziune și alte efecte dăunătoare pentru ea. Cea mai mare parte a pantofului este făcută din piele și, ca și pielea umană, are nevoie de îngrijire.
Datorită ingrijirii corecte:
* Îmbunătățește aspectul pantofului;
* Pantofii sunt protejați de umezeală;
* Respinge murdăria;
* Se prelungește termenul de șosete pentru încălțăminte;
* Crește confortul de pantofi.
Pentru ca pantofii să vă ofere plăcere în fiecare zi și să servească mult timp, trebuie respectate următoarele reguli pentru selectarea, îngrijirea și purtarea încălțămintei:
* Pentru a cumpăra pantofii trebui să fie după-amiaza: seara, picioarele au proprietatea de a se umfla, astfel încât selecția de plenitudine în acest moment va fi mai corect; "dimineața" aceeași achiziție este destul de curând deformat și va pierde un aspect decent (Dimensiune).
* Alegerea corectă a pantofilor. O atenție deosebită ar trebui acordată alegerii modelului de încălțăminte atunci când îi cumpărați, deoarece pantofii unui anumit model nu vă pot potrivi în confortul plăcuțelor, plenitudinii, dimensiunii, ridicării. Alegerea greșită a modelului și dimensiunea va duce la faptul că veți avea un disconfort atunci când veți purtă pantofii, dar, de asemenea, poate duce la ruperea rosturilor, ruperea tocurilor, modificrea formei inițiale de pantofi și uzură a tălpii.
* Alegerea și purtarea pantofilor trebuie să fie în funcție de sezon.
· Atunci când cumpărți pantofi de iarna ar trebui să luați în considerare condițiile de utilizare: articole din piele naturala sunt recomandate pentru perioada geroasă; pentru timpul umed - cizme speciale impermeabile .
* Pantofii noi trebuie impregnați înainte de a- purta (cu excepția pantofilor de lac). Ca urmare, materialul este dotat cu proprietăți de protecție împotriva umezelii și murdăriei. Substanța de impregnare trebuie pulverizată pe suprafață și lăsată să se usuce. Același lucru se repetă de două ori (este mai bine să se așeze de mai multe ori într-un strat subțire decât o dată gros). O astfel de îngrijire se recomandă să se repete în mod regulat, sporind acest efect protector.
* Toți producătorii de încălțăminte scumpe și de înaltă calitate, încearcă să coloreze pielea cu coloranți naturali. Dacă doriți să cumpărați pantofi cu căptușeală colorată (negru, vișiniu, roșu etc.), fiți pregătiți pentru faptul că căptușeala poate fi vopsită. Pentru a evita acest lucru, utilizați produse speciale de marcă pentru îngrijirea încălțămintei.
* Utilizați pantofii numai conform destinației.
* Pantofii de lac în soare sau sub lumina strălucitoare a lămpilor cu lumină naturală ard, stratul de lac își schimbă culoarea originală, își pierde aspectul comercial. Pantofii de lac nu sunt proiectați să fie purtați în vreme rece- nu orice lac rezistă la o temperatură scăzută - apar fisuri.
* Pantofii clasici de birou cu talpă din piele sunt proiectați pentru mersul în interior și nu pentru mersul pe asfalt. Ca urmare a nerespectării acestei reguli, consecințele pot fi cele mai imprevizibile - talpa se va desprinde sau călcâiul se va desprinde sau va emite un adeziv ascuțit, miros neplăcut sau se va deforma partea superioară a încălțămintei.
* Talpa din piele nu este destinată uzurii în vreme ploioasă, geroasă, în noroi, zăpadă-este posibilă dezlipirea tălpii de la alianță, uzura crește brusc, talpa subțire se poate sparge în frig. Atunci când purtați pantofi din piele în timpul iernii și toamna târziu, în noroi și umezeală, vă recomandăm să pre-tratați pantofii cu mijloace speciale care împiedică pantofii să se ude și să protejeze stratul exterior și delicat al pielii de deteriorări. În plus, pentru pantofi eleganți pe talpa din piele, este necesar să se pună prevenirea (marcajul de cauciuc), acest lucru va împiedica în mod semnificativ uzura prematură. Pantofi de vară de week-end pe o talpă din piele nu va dura mult timp, dacă aveți de gând să facă o plimbare în prima ploaie de toamnă.
* În vreme umedă, încălțămintea trebuie lăsată să se usuce la temperatura camerei, umplând în prealabil pantofii cu hârtie de menta sau introducând dispozitive speciale pentru a păstra forma încălțămintei. Tampoanele de încălțăminte din lemn nealcoolizat mențin cel mai eficient procesul de uscare, absorb umezeala din piele. În plus, pliurile sunt îndreptate, pantofii dobândesc forma originală, iar pielea își va păstra proprietățile pentru o lungă perioadă de timp. Este exclus categoric uscarea încălțămintei pe dispozitive de încălzire, lângă foc, lângă bateria de încălzire, la soare. Pielea devine rigidă, fragilă după aceea.
* Spălarea oricărui tip de pantof este exclusă. Pantofii murdari trebuie curățați mai întâi de murdărie (de exemplu, o perie specială, un burete sau o cârpă umedă) și apoi puteți avea grijă de piele. După uscare, pantofii din piele sunt recomandați să fie trataț cui un produs de îngrijire a pielii (cremă, aerosol etc.). În cazul udării încălțămintei din piele de căprioară și nabuka, aceasta trebuie uscată în mod natural. Apoi, cu o perie specială pentru curățarea, îndepărtați nisipul, curățând mai întâi pantofii împotriva direcției fibrelor de piele de căprioară, apoi de-a lungul direcției fibrelor. După curățarea suprafeței, vă recomandăm să utilizați produse speciale pentru curățarea și vopsire ceea ce va da pantofului o nouă putere și frumusețe. În cazul contaminării încălțămintei din lac, vițel, capră, Nappa și țesătură, este necesar să se îndepărteze nisipul, cu o cârpă umedă și moale pentru a curăța suprafața pantofului. Suprafața încălțămintei nu este recomandată pentru a fi frecate puternic, deoarece fibrele exterioare pot fi deteriorate și materialul își va pierde calitățile și aspectul. Apoi, se recomandă uscarea încălțămintei în mod natural. Pentru ca pantofii să păstreze un aspect bun pentru o lungă perioadă de timp și calitățile consumatorilor, să nu se ude și să nu-și piardă forma, vă recomandăm să utilizați produse speciale pentru îngrijirea încălțămintei.
* Pentru a evita petele de sare, în special în perioada de toamnă-iarnă, se recomandă utilizarea regulată a unui agent hidrofug sau a unui agent "antisol".
* Schimbați pantofii în fiecare zi, astfel încât pielea să se usuce bine. Fiecare persoană eliberează aproximativ 20 ml de lichid pe picioare și, prin urmare, pantofii au nevoie de 24 de ore pentru a se usca. Prin schimbarea încălțămintei zilnice, prelungiți termenul de purtare, iar pantofii potriviți sporesc stabilitatea formei.
· Atunci când purtați pantofi, utilizați un corn special pentru pantofi - atunci cusătura de pe călcâi nu se va rupe, produsul nu va pierde aspectul original.
* Atunci când mergeți pe jos în pantofi cu tocuri să fiți atenți - feriți - vă de grile, covoare de relief în supermarketuri, etc.-poate rupe călcâiul. Dacă conduceți o mașină, este recomandabil să schimbați pantofii de weekend pentru mocasini fără călcâi-datorită împingerii pedalei, forma pantofilor se schimbă, călcâiul se poate rupe sau se poate rupe talpa subțire din piele.
* Cu depozitare prelungită, pantofii trebuie uscați, curățați, împachetați într-o cutie sau într-o pungă specială pentru depozitarea încălțămintei, umplând în prealabil pantofii cu hârtie moale sau introducând dispozitive speciale pentru a păstra forma încălțămintei.
* Vânzătorul este responsabil numai pentru defectele de natură de producție găsite în perioada de garanție.
Dacă urmați aceste reguli simple, veți purta pantofi pentru o lungă perioadă de timp și veți obține numai plăcere.
Returnați pantofi noi. Schimbul de produse de calitate corespunzătoare. Conform articolului 14 din Legea Republicii Moldova" cu privire la protecția consumatorilor " N 105-XV din 13.03.2003 (Monitorul Oficial al Republicii Moldova n 126-131 din 27.06.2003):
(1) Consumatorul este în drept, în termen de 14 zile, să solicite vânzătorului de schimb produsului de calitate corespunzătoare pe un produs similar, în cazul în care produsul nu s-a apropiat ca formă, gabarite, model, mărime, culoare, sau din alte motive nu poate fi utilizat conform destinației.
(2) dacă produsul necesar pentru schimb nu este disponibil, consumatorul are dreptul să rezilieze contractul, iar vânzătorul este obligat să restituie costul produsului.
(3) cererea consumatorului de a face schimb de produse sau de a returna valoarea sa se efectuează dacă produsul nu a fost utilizat, nu și-a pierdut proprietățile de consum și există dovezi ale achiziționării acestui produs de la vânzătorul respectiv (mărfuri, cec de casă).
Returnarea încălțămintei de calitate slabă. În cazul returnării încălțămintei de calitate slabă:
- pantofii trebuie să fie curați;
- pantofii trebuie să aibă toate componentele;
- pantofii trebuie să fie ambalați în cutii personalizate de marcă;
- nu este permite aplicarea etichetei proprii pe pantofi sau cutii (etichete de preț etc.);
- este necesară confirmarea vânzării prin intermediul rețelei de vânzare cu amănuntul (mărfuri, cec de casă);
- pantofii, fost în reparații, nu sunt acceptați pentru returnare.
Importatorul oficial SRL "ZAVERIUHA" vă mulțumește pentru cumpărare.